17-годишно момиче от Английската гимназия в Бургас почина внезапно в класната

...
17-годишно момиче от Английската гимназия в Бургас почина внезапно в класната
Коментари Харесай

Починалата ученичка припадала два пъти, вторият ударила фатално врата си


17-годишно момиче от Английската гимназия в Бургас почина ненадейно в класната стая. Трагедията е от вторник преди обяд. В едно от междучасията единайсетокласничката от АЕГ „ Гео Милев “ седяла на чина си и се подготвяла за идващия час. Внезапно се почувствала зле и се свлякла от чина на пода, като изгубила схващане. Всички учители и съученици, намиращи се наоколо, се втурнали да оказват помощ. Те повикали учебната сестра, която незабавно пристигнала на място. През това време се обадили и на Спешна помощ. 

Сестрата съумяла да свести девойката и тя още веднъж седнала на чина си. Минути по-късно обаче получила още един пристъп и още веднъж изгубила схващане.

При второто рухване от чина ученичката е блъснала неприятно главата си и издъхнала преди идването на реанимационния екип, който към този момент бил на път. Тялото на момичето е откарано за аутопсия, която ще откри всички аргументи, довели до съдбовния край, написа Телеграф.

Според главната версия директната причина за гибелта евентуално е тежка контузия несъвместима с живота – фрактура на врата, получена при припадъка. 

Учещи в Английската гимназия описаха, че момичето е страдало от вродено сърдечно заболяване, което е било известно на всички, само че не е имало забележими проблеми. През тази образователна година се разболяла и от Коронавирус, карала го тежко, само че се възстановила. 

Съучениците на умрялата са в потрес и са извънредно смутени. Веднага след случая те бяха освободени от занятия и с тях ще работи психолог, с цел да преживеят контузията от разигралата се пред очите им покруса. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР